reede, 12. detsember 2008

Iselaadne humanoidijuhtum (II)


4. Tulnukad pidasid endid väga lahkelt ja heasüdamlikultki üleval. Ainult sellest, mida neil rääkida olevat keelatud, pidasid nad rangelt kinni. Nende sõnade järgi olevat mees neil isegi ebaharilikult palju kuulda saanud.

5. Peremees pakkus külalistele viina ja suitsu, eeskätt mehele. Vastati, et selliseid jooke nad ei joovat. Mittesuitsetamist põhjendati mingi range keeluna, mis ei luba kosmoselendudel tervist rikkuda.

6. Nad plusid, et A.T. neid ei puudutaks — see olevat samuti keelatud.

7. Mingeid filosoofilisi õpetusi ega näpunäiteid eluks mehele ei antud.

8. Lahkumise eelõhtul käskisid olendid mehel maha istuda ja kirjutama asuda, sel ajal ta selja taga elavalt midagi omas keeles vesteldes. Kirjutatud alles enam ei olevat, aga A.T. mäletab tekstist vaid niipalju, et see koosnes justkui tervitustest inimestele ning vist isegi riigijuhilegi. Mehe küsimusele kirja viimasele saatmiseks vastati, et see olevat juba tema enda asi. Nad lubasid öösel sinna veel võibolla ise juurde kirjutada, mida vajalikuks pidasid, ja allkirja anda. Siiski sellest loobuti.

9. Endi koduplaneedist rääkisid nad ainult nii palju, et seal vett tunduvalt vähem leidub, küll aga kliima peaaegu samasugune olla. Veidi soojem ainult, ja ilma lumeta. Taevas nende planeedilt Maa nähtav ei olevat.

10. A.T. palus tulnukatelt imepärast kütust veidi enesele, et see uurimisele ning hiljem tootmisse läheks. Keeldumist põhjendati täpselt väljamõõdetud kogusega, mis tervenisti eneste tarbeks kuluvat.

Ilmuvad uued külalised


Tõttama peab tõsiasjaga, et A. Tsõpov pidas ülearu palju viinast lugu. Esimeste külaliste ilmumisele eelnes ümbes kuu pikkune joomaperiood. Lahkumisele järgnes 2-3-päevane viinarohke vaheaeg. Siis muutus A.T. kodu teist masti kummalisuste võõrastemajaks.

Tuppa ilmusid uued külalised. Sedakorda kasvult palju lühemad ning iseloomult palju pahatahtlikumad ja kurjemad. Tagumises toas laulis neid terve koor väga ilusasti garmoška saatel vanu meremehelaule. Nood lustivõõrad osutusid siiski veel suhteliselt talutavateks üürilisteks. Teised olid samaaegselt väga kurjad ja keerlesid pidevalt mehe ümber, see nägi võikaid nägemusi.

Kord kästi tal kirvega uks maha lüüa, teinekord tänaval autosid peatada. Peremehel polnud midagi parata — mittekuuletumisele pidi järgnema karm kohus. Vahel üritas majaomanik voodile ronivaid mehikesi puuhaluga vemmeldada, kuid, mõistagi, ilma positiivsete tagajärgedeta. Häbematused muutusid üksvahe aga seesuguselt jultunuiks, et lausa avalikult saagisid peremehele kuuluvat magamisaset, kindla sihiga omanik põrandale kukutada.

Mida aeg edasi, seda sadistlikumaks tulnukad muutusid. Ja pole siis ime, et võõrustaja kaotas vaimse ning füüsilise tasakaalu ning veetis 45 päeva Tartu Psühholoogiahaiglas.

Võrdlused ja arvamused


Esimeste ja pärast vaheaega ilmunud külaliste erinevus seisnes järgnevas:
  1. Esimesed olid, nagu inimesedki, selgelt nähtavad ja igati jämemateriaalsed. Teised udused ning justkui pool-läbipaistvad
  2. Oletatavad kosmosetulnukad ei kadunud olenevalt neile vaatamise viisist, vaid olid pidevalt selgesti nähtavad.
  3. Nad olid iseloomult väga head, vastandina hilisematele, kes meest igal viisil kiusasid ja ärritasid, talt peaaegu elugi võttes

Et viimased A.T.-d külastanud olevused kindlalt hirmu- ja mõttekujutlused olid, leiab tõestust järgneva läbi:
1. Mees sai neid vaadelda ainult silmanurgast, otsesel vaatlemisel nad kadusid.
2. Tarvitses haigel vaid mõelda, et nüüd nad ilmuvad, ja nõnda ka korrapealt sündis.
3. Ilmutisi vaatama tulnud naabrimees ei märganud midagi. A.T. nägi see-eest üht olendit otse tema jalgade vahel.
4. Nad järgnesid kannatajale ka haiglasse, kuid kadusid koheselt pärast süstide saamist.
5. Pärast ravikuuri pole nad enam ilmunud.

* * *


Psühhiaater I. Soomre hindas kosmosekontakti negatiivseks. Tema argumendid:
1. Kui mees juba ühe kuu järjest joob, peab ta krooniline alkohoolik olema.
2. Tartu diagnoosi ei tasu küsidagi — niikuinii deliirium. Alkohoolikute raviaeg on ka 45 päeva.
3. Olendite "heasoovlikkus" ja "materiaalsus" (see, et neid võetakse tõelisuse pähe) on sagedane nähe deliiriumi korral.
4. Esinesid nad põhiliselt hämaral ajal (jaanuaris, pärast 19:00). Ka see on tüüpiline.
Muidugi jääb 1% ka teise variandi peale.

* * *


Kokkuvõte


Hoolimata sellest, et "väärt lugu" tõenäoselt siiski vaid psühhopaadi nägemust kujutab, jääb toodu ometi paljuütlevaks. Kui siis muud õpetlikku pole, näitab see kasvõi lihtlabaseks lihvitudtõetsemist, milleni võib viia liialdus alkoholiga. Samuti aga iseloomustab see inimeste teatavaid salaunistusi.

Nii peetakse ideaalseks jutustaja ja õieti ju "tulnuka" poolt kirjeldatud üpris väekat imetabletti, tsivilisatsiooni täiust aga mõõdetakse masinate hulgaga inimeste suhtes (pole enam ruumi eladagi — aeg oleks meilgi juba ammu selle peale mõelda) ja kujutatakse ette müstilist "klaasikest" (NB! alkohooliku mõttelend), millega saaks aastate viisi lennata.


Ning eks lõpuks näita lugu sedagi, missugune on teatud osa UFO- ja humanoidijuhtumite köögipool. Või, pehmelt võttes, kui raske on otsustada tõe üle, sest toodud lugugi meenutab ca 90% ulatuses tüüpilist humanoidijuhtumit.

Nii et... oleme aga lahked, usume üht või kardame teist, väidame poolt või karjume vastu, asi ise jääb lahtiseks.

Ain Raal ja Illar Leuhin

4 kommentaari:

kass27 ütles ...

Kogu lugu on üsna suur pettumus. Lootsin ikka palju romantilisema peategelasega tuttavaks saada.

propsis ütles ...

Asi jääb lahtiseks jah. Kusjuures mõningate vaimumaailma asjatundjate meelest on "deliiriumis" nähtavad õelad mehikesed paralleel- või astraalmaailma olendid, kes saavad juurdepääsu isikule, kui tolle teadvus suure alkoholikoguse mõjul "nihkesse" läheb. Muide, püüdes end konspiratiivsete, ent siiski inimlembeste ja suhtlusaltide tulnukate nahka mõelda, valiksin minagi kontaktiks just mõne sellise persooni, kelle juttu keegi niikuinii tõsiselt ei võtaks. ;)

webxan ütles ...

No mis teha jah.
Võin kinnitada, et tulekul on siiski ka üks teistlaadi juhtum.

Anonüümne ütles ...

Loe kogu blogi, paris hea