pühapäev, 28. detsember 2008

Intiimsuskoefitsient

Siia lisan graafiku, millest on juttu eelmises sissekandes, IS 063-6891 juurde.

10 kommentaari:

webxan ütles ...

Kass27 oli eelmise postituse lõppu jätnud kommentaari, mille seedimiseks läheb tarvis ilmselt rohkemat kui paari käbi. Seda enam, et siin on justkui kokku pandud mingi aim ja kõnealune teooria, neid otseselt seostamata.

Kass27 kirjutas: antud teooria annab ühele sõprusgrupis olevale tegelasele õiguse teist kuuse alla käbijuppi närima jätta, sest varjamine, vassimine, otsustusvõimetus aitaksid teises grupis oma jonni ajada.

Lause esimene osa mingisuguse õiguse andmisest ei haaku mitte kuidagi teooria sisuga. Teine lauseosa varjamisest, vassimisest ja otsustusvõimetusest ei näi küll kuidagi haakuvat mainitud teooria intiimsuhetega (nt sõbrale usaldatud saladusega). Lause kolmas osa jonnist jääb aga totaalselt arusaamatuks.

Kui keegi aru sai, siis palun selgitage.

kass27 ütles ...

Tore graafik, aga millise valemi alusel on need punktid siia paika pandud?
Kui keegi teab, siis ehk selgitab ;)

webxan ütles ...

Valem on lihtne ja loogiline:
Punti väärtus on sisuliselt pöördarv valemist RÜHMALIIKMETE HULK korrutatuna pöördäärtusega igaühe suhete hulgast.

kass27 ütles ...

Vastuseks esimesele kommentaarile ehk tehkem puust ette, värvigem punaseks ja pangem kellad külge:D
Nimetagem see lause TAKTIKAKS.
Õigus tuleneb otseselt antud seadusest - keeld asjade avalikkuse ette toomisest ehk kaaslase kuuse all püsides pole ohtu info lekkimisel. Varjamine, vassimine ja otsustusvõimetus tekivad hirmust, et äkki kuusealune siiski tõstab pead ning hakkab mingeid õigusi nõudma. Kui asjaosaline ei oska mitmes grupis korraga edukas olla ning ei tee vahet intiimsusel ja olulisel infol, siis kipubki ta kuskil eputama, kuskil jonnima, kuskil vajalikke asju varjama. Selline pidev peataolek ja siplemine erinevates gruppides kahandab asjaosalise usaldusväärsust.
Samas tean mitut tüüpi (mehi ja naisi), kes kasutavad sama TAKTIKAT suuremas grupis grupisiseselt. Ülejäänud grupiliikmete pandud diagnoos: tüüp on sotsiaalse puudega. Kellel on võimalus, see ignoreerib; kes saab, see lõpetab üldse suhtlemise.

webxan ütles ...

Kui kuuse all käbi näsimine on intiimne tegevus, mis teiste asi pole ning kui see näsija ise ei soovi, et teised sellest teaksid, siis minu poolest nimetatagu seda asjaolu või asotsiaalsuseks: näsija soovi tuleb austada ega kolmandale isikule edastada.

kass27 ütles ...

Küll näsija momendi leiab, mil asjade käik endale meelepäraseks muuta :)

propsis ütles ...

Suuremate gruppide puhul on reeglina olulisteks üksusteks mitmesugused nii avalikud kui varjatud subgrupid, mille sees ja vahel toimub kõiksuguseid põnevaid asju. Eriti erutavaks läheb asjalugu, kui keegi üritab infiltreeruda korraga mitmesse subgruppi, evides sealjuures hoopis egoistlikke ja mahhinaatorlikke kalduvusi.

propsis ütles ...

Aga, häbi tunnistada, kuid see käbi-keiss jääb mulle ikkagi veidi segaseks :P

Samas sellest saan aru küll, et kui mingisse sõprusgruppi kuuluja püüab end sokutada oma mitmesse erinevasse gruppi kuuluva grupikaaslase abil kuhugi muusse, üpriski rangete ja esoteeriliste sisereeglitega gruppi, siis võib situatsioon tolle kaaslase jaoks üpris keerukaks ja ebamugavaks kujuneda. Näide: Kellegi jutukas naine pressib end hobikalameeste seltskonda.

webxan ütles ...

Mulle on tekkimas mulje, et mu kommeneteerijatel pole mingeid intiimsusi, millest parema meelega igaühele ei räägiks.

Kalameestepunt võib, kuid ei pruugi ega tavaliselt ka ole veel sõpruskond.

propsis ütles ...

Küll leidub siiski ka intiimsusi, ära muretse! :P